Radio JKT dipancarkan secara live dan eksklusif melalui laman web rasmi di http://radiojkt.kpkt.gov.my/, 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Para penyampai radio akan menemani anda seawal jam 8.30 pagi sehingga 4.30 petang.
 
Radio JKT merupakan salah satu program yang dirancang di bawah Teras Ke-6 iaitu Komunikasi Berkesan dalam Pelan Transformasi PBT yang bakal dilancarkan oleh YAB Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Mohd Najib Bin Abd Razak.

Radio JKT beroperasi secara in-house yang mana penyampai radio, pasukan teknikal dan pasukan penerbitan semuanya terdiri daripada warga kerja Jabatan Kerajaan Tempatan, Kementerian Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan sendiri.

Tujuan utama penubuhan Radio JKT adalah selari dengan usaha memantapkan jaringan dan perhubungan antara Kerajaan Persekutuan, Pihak Berkuasa Negeri, Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) terus kepada orang awam yang berada di seluruh negara. Harapannya antara lain ialah agar segala maklumat berkenaan dasar Kerajaan, program, inisiatif, hebahan dan maklumat yang jelas, tepat dan terperinici dapat disalurkan terus kepada rakyat. Hubungan dua hala ini secara tidak langsung dapat membantu meningkatkan kualiti perkhidmatan perbandaran di seluruh Malaysia.

Teruskan mendengar Radio JKT, Saluran PBT Anda.


Facebook    :    https://www.facebook.com/radiojkt
Instagram    :    @radio_jkt
E-Mel          :    radiojkt@kpkt.gov.my
Telefon         :   03 - 88914463


Perhatian

** Jika anda menghadapi masalah untuk mendengar radio di laman ini, mohon kemaskini flash player anda di sini.
** Untuk pengguna Windows 10 yang menghadapi masalah untuk muat turun flash player sila klik di sini dan pilih fail untuk jenis browser yang digunakan.
 
radio jkt
PROGRAM
(Isnin - Khamis)
PROGRAM
(Jumaat)
8.30 pagi : Coffee Chat 8.30 pagi : Coffee Chat
10.00 pagi : Hello PBT 10.00 pagi : Hello PBT
11.30 pagi : KPKT Top Stories of the Day 11.00 pagi : KPKT Top Stories of the Day

Last Updated 2018-03-07 13:33:51 by Administrator(Poon)

  •  
  • Print
  • Email this page