Kursus Modul Manual Mesra Alam (MSMA) Anjuran Jabatan Kerajaan Tempatan Bersama Majlis Bandaraya Johor Bahru

Jabatan Kerajaan Tempatan dengan kerjasama Majlis Bandaraya Johor Bahru telah menganjurkan Kursus Modul MSMA yang berlangsung selama 2 hari (26 – 27 September 2023) di Menara MBJB, Johor Bahru. Objektif kursus adalah memberi pendedahan kepada pegawai di Pihak Berkuasa Tempatan mengenai prinsip asas MSMA dan lain-lain perkara berkaitan sistem saliran bandar.

YBrs. Ar. Zuhairi bin Manaf, Timbalan Ketua Pengarah (Perundingan dan Perundangan), Jabatan Kerajaan Tempatan telah menyempurnakan Majlis Perasmian Kursus Modul MSMA yang berlangsung di Auditorium Panggung Cempaka, Majlis Bandaraya Johor Bahru pada 26 September 2023 (Selasa).

Majlis turut diserikan dengan kehadiran Tuan Haji Aziz bin Itnin, Pengarah Khidmat Pengurusan, mewakili Datuk Bandar Majlis Bandaraya Johor Bahru. Kursus ini telah dihadiri seramai 70 pegawai PBT dari Negeri Johor, Kedah, Kelantan, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Perak, Pulau Pinang, Selangor, Terengganu dan Sarawak.

Sebanyak lima (5) kertas pembentangan telah disampaikan oleh Jabatan Kerajaan Tempatan, Jabatan Pengairan dan Saliran, Majlis Bandaraya Pulau Pinang dan Majlis Bandaraya Johor Bahru.

#PBTPerkasaRakyatSejahtera
#JKT
#MalaysiaMadani
#StrongerTogether
#UnityInDiversity
#DemiPertiwi

image

image

image

image

Tarikh