Malaysia Urban Forum 2023 (MUF2023)

YB KM Nga Kor Ming, Menteri KPKT telah hadir menyampaikan ucapan aluan pada Majlis Perasmian Persidangan Malaysia Urban Forum 2023 (MUF2023) di Kuching, Sarawak.

Majlis perasmian telah berlangsung di Hikmah Exchange Event Centre, Kuching di mana ucapan perasmian YAB Datuk Patinggi Tan Sri (Dr) Abang Haji Abdul Rahman Zohari bin Tun Datuk Abang Haji Openg, Premier Sarawak telah dibacakan oleh YB Datuk Amar Haji Awang Tengah bin Ali Hassan, Timbalan Ketua Menteri / Menteri Pembangunan Bandar & Sumber Asli II dan Menteri Perdagangan Antarabangsa & Industri, Terminal Perindustrian dan Pembangunan Usahawan Sarawak.

Bertemakan “Memangkin Tindakan Transformatif untuk Perbandaran Mampan dan Berdaya Tahan” atau Catalysing Transformative Actions for Sustainable and Resilient Urbanisation, Persidangan MUF2023 ini telah disertai oleh seramai 3,800 peserta. Penganjur mensasarkan sehingga 5,000 orang penyertaan kerana forum ini adalah percuma dan terbuka kepada semua.

YB KM menyatakan kepada semua ketua pemegang taruh tempatan untuk memainkan peranan penting dalam pembangunan semasa dan akan datang serta terus mempergiatkan usaha agenda kemampanan yang berbaki 6 tahun sahaja lagi sebelum berakhirnya tahun 2030.

#MalaysiaMadani
#StrongerTogether
#UnityInDiversity
#DemiPertiwi

Tarikh