PENGUMUMAN

 

 

Slaid Pembentangan Mesyuarat Jawatankuasa Perundingan Pihak Berkuasa Tempatan (JPPBT) Bil. 1/2021 Zon Selatan pada 9 Ogos 2021 boleh dimuat turun di sini. 

   

 

Prosedur Permohonan Pemajuan Menara Atau Struktur Komunikasi boleh dirujuk di sini. 

   

 

Prosedur Operasi Standard (SOP) Pusat Setempat (OSC) PBT Bagi Menjalankan Operasi Sektor Pembinaan Di Dalam Tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Ketiga (PKP 3.0) Dan Pasca PKP 3.0 boleh dirujuk di sini. 

   

 

Pelan Antirasuah Nasional (NACP) 2019-2023 boleh dirujuk disini versi Melayu, versi English. 

   

 

Seranta awam atas talian (online public engagement) bagi Draf Garis Panduan Pengurusan Cerun Di Kawasan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) boleh dirujuk di sini. Sila tinggalkan komen/pandangan anda di sini dari 4 Mac 2021 - 18 Mac 2021. 

   

 

Prosedur Operasi Standard (SOP) Permohonan Permit Sementara Bangunan Bagi Rumah Pekerja Dalam Tapak Bina boleh dirujuk di sini (SOP dikemaskini).  Surat Edaran SOP jua boleh dirujuk di sini . 

   

 

Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan sebagai usaha membendung serta menamatkan pandemik COVID-19 di Malaysia. Untuk maklumat lanjut berhubung program ini, boleh melayari pautan https://www.vaksincovid.gov.my/ di sini. 

   

 

Unit Komunikasi Korporat (UKK) KPKT sedang menjalankan Kajian Pemahaman Warga dan Masyarakat ke atas Dasar-Dasar di bawah KPKT . Semua warga dan para pelanggan JKT adalah dijemput untuk menjawab kajian ini klik di sini. 

   

 

Pelan Antirasuah Organisasi (OACP) 2020-2024 Jabatan Kerajaan Tempatan KPKT boleh dirujuk di sini. 

   
 

Prosedur Operasi Standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi perkhidmatan KPKT (kemaskini 18 Januari 2021) di sini. Dapatkan SOP dan Soalan Lazim (FAQ'S) berkaitan KPKT menerusi Laman Web Rasmi KPKT di pautan www.kpkt.gov.my  

   

 

Ucapan Tahun Baharu 2021 oleh Ketua Pengarah Jabatan Kerajaan Tempatan boleh dirujuk di sini. 

   
  Seranta awam atas talian (online public engagement) bagi Draf Garis Panduan Pasar Sejahtera di Kawasan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) boleh dirujuk di sini. Sila tinggalkan komen/pandangan anda di sini dari 18 Disember 2020 - 1 Januari 2021. 
   

 

Pindaan Akta Jalan, Parit dan Bangunan 1974 [Akta 133] Salinan Warta Kerajaan Persekutuan boleh dimuat turun di sini. Salinan lengkap Akta Jalan, Parit dan Bangunan (Pindaan) 2019 [Akta A1588] boleh diperolehi daripada Percetakan Nasional Malaysia Berhad di pautan https://www.pnmb2u.com . 

   

 

Slaid pembentangan Mesyuarat Jawatankuasa Perundingan Pihak Berkuasa Tempatan (JPPBT) Bil. 2/2020 Zon Timur di Paya Bunga Hotel, Kuala Terengganu pada 24 Ogos 2020 boleh dimuat turun di sini. 

   
 

Prosedur Operasi Standard (SOP) Pendaftaran Pengusaha Dan Penghantar Makanan Jualan Secara Dalam Talian Di Kawasan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) Dalam Tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di sini. 

   
 

Slaid pembentangan Mesyuarat Jawatankuasa Perundingan Pihak Berkuasa Tempatan (JPPBT) Bil. 1/2020 Zon Utara pada 24 Februari 2020 boleh dimuat turun di sini. 

   
  Hebahan Pertandingan Pidato Habitat 2019 sempena Hari Habitat Sedunia Peringkat Malaysia Tahun 2019 boleh dimuat turun di sini. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 1 Oktober 2019. 
   
  Pengumuman Keputusan Pertandingan Mencipta Logo OSC 3 Plus Online boleh dimuat turun di sini 
   
  Slaid pembentangan Konvensyen Pemerkasaan PBT 2018 boleh dimuat turun di sini.
   
  Pemakluman perlanjutan perkhidmatan Contract for Service di bawah pakej rangsangan ekonomi kedua di Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan tahun 2018 boleh dirujuk di sini.
   
  Garis Panduan Pengurusan Bazar Ramadhan boleh dirujuk di sini.
   
  Senarai pegawai bertanggungjawab bagi Projek CCTV Fasa 2 (2016 - 2021) boleh dirujuk di sini.
   
  Unit Integriti telah mewujudkan Borang Aduan Integriti Secara Dalam Talian bagi memudahkan tuan/puan sekiranya mempunyai maklumat dan bukti salahlaku jenayah serta perlanggaran tatakelakuan dan etika organisasi oleh warga JKT dalam menjalankan tugas rasmi boleh dirujuk di sini.