Bengkel Pengemaskinian Maklumat Hotspot Banjir PBT Dan Pemantauan Projek Inisiatif Perparitan Dan Longkang 2023

En. Mohamed Yazid bin Kuman, Pengarah Bahagian Perunding Kejuruteraan Kesihatan Umum, Jabatan Kerajaan Tempatan (JKT) telah merasmikan Bengkel Pengemaskinian Maklumat Hotspot Banjir PBT Dan Pemantauan Projek Inisiatif Perparitan Dan Longkang Tahun 2023 yang diadakan di Bilik Latihan Komputer, Aras 11, Kementerian Pembangunan Kerajaan Tempatan (KPKT) pada 4 September 2023.

Bengkel ini dihadiri oleh seramai 46 orang pegawai PBT dari Negeri Johor, Kedah, Kelantan, Terengganu, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Perak, Selangor, Sabah dan Sarawak.

Bengkel yang berlangsung selama 2 hari, mulai 4 hingga 5 September 2023 anjuran Bahagian Perunding Kejuruteraan Kesihatan Umum, JKT bertujuan untuk meningkatkan kemahiran penggunaan serta melengkapkan data hotspot banjir kilat di dalam sistem eJKT - eProfil yang telah dibangunkan oleh JKT bermula tahun 2023.

Selain itu, pihak PBT juga telah melaporkan kemajuan dan isu yang berkaitan dengan projek perparitan dan longkang di bawah projek inisiatif dan BP1 bagi tahun 2023.

#PBTPerkasaRakyatSejahtera
#JKT 
#MalaysiaMadani
#StrongerTogether
#UnityInDiversity
#DemiPertiwi

 

Tarikh